Quesadillas-Mexican eat

 
Denna rätt fick fredagsmyset att nå nya höjder. Det är väldigt enkelt att göra egna tortillabröd och så mycket godare samt utan en massa tillsatser. Vi använder Spicemasters  tacokrydda för att den inte innehåller socker, salt eller andra tillsatser utan bara 100% kryddor.
 
Quesadillas
500g nötfärs
2st finhackade vitlöksklyftor
1st finhackad gul lök
1msk Spicemasters tacokrydda
2msk tomatpuré
230ml svarta bönor på burk (sköljda och avrunna)
1msk vatten
Salt
Svartpeppar
2st grovt tärnade avokados
4msk skuren färsk koriander
Veg. Olja att steka med
 
Börja med att fräsa lökarna i oljan 1 minut, tillsätt färsen och och fräs 5 minuter. Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Dra åt sidan och låt svalna lite. Blanda i 2st tärnade avocados, 4msk färsk koriander, 
 
Vete & majstortilla
3dl vetemjöl
1½dl majsmjöl (helst masa harina)
1½ dl kokande vatten
 
Blanda mjölen och slå det kokande vattnet, knåda degen smidig i 5 minuter och lägg i en plastpåse, låt vila i 30 minuter. Ta ut och knåda 5 minuter till. Dela degen i 10st bitar och kavla ut till tunna rundlar. Hetta upp en stekpanna och grädda tortilla 1 minut på varje sida eller tills de får en fin färg. Lägg tortillan under en kökshanduk så det inte torkar.
 
Tillagning av Quesadillas
Den avsvalnade färsen
200g riven cheddar
10st tortillabröd
 
Lägg ett tortillabröd på en het stekpanna, lägg ost i botten sedan färs och sist ost, stek tills osten smält i botten då viker man den dubbel och steker den ytterliggare på båda sidorna tills ost smält, här tjänar man på att ha flera pannor igång.
Servera med crème fraiche, limeklyftor och picklad jalapeno.
 

Kommentera inlägget här :