Skreirygg med smörsauterade primörer

 
Många tycker det är svårt att koka fisken till perfekt konsistens men med denna metod kan man inte misslyckas. Pröva denna rätt redan ikväll för det är otroligt enkelt och ljuvligt gott. 
 
Receptet är för 4 personer
 
Skreirygg
4X160g skrei eller torskrygg 
1dl vitt vin
6dl vatten
1st lagerblad
3st kryddpepparkorn
1st grovhackad vitlöksklyfta
1msk salt
 
Lägg fisken i en form. Koka upp alla ingredienser och häll över torsken. Täck med plastfilm och låt vila 15-20 minuter.
 
Smörsauterade primörer
600g lättkokta små potatisar (till sommaren gärna färskpotatis)
150g suger snaps
150g grön sparris skurna i bitar
80g vårlök skurna i bitar
150g smör
 
Smält smöret i en panna, låt primörerna sautera i smöret sakta tills de blir varma. Krydda med salt och peppar.
 
Lägg upp & garnera med färsk dill, strimmlat citronskal och häll smöret över.
 

Kommentarer :

#1: MrsP

Vilket fantastiskt tips! Menar du att det räcker med att låta fisken vila i den uppkokta vätskan för att den ska bli tillagad? Måste testa 👍😃

Svar: Jo det räcker och blir ett perfekt resultat.Ha en bra dag Jimmie
Jimmie & Gitsy Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :