Tortellini fylld med ricotta & spenat

 
Tortellini är lite pillig att göra men så otroligt gott. Man kan fylla med det mesta man tycker om, vi valde att fylla med ricotta och spenat, ganska klassiskt men så otroligt gott.
 
Degen
150g durumvete
150g vetemjöl
3st ägg
1msk olivolja
 
Lägg en hög av mjölet och gör en grop i mitten, knäck äggen där i och häll på oljan. vispa äggget och oljan med en gaffel och sedan tar du med lite av mjölet efter hand. När du arbetat in mjölet helt så knåda degen för hand ca 5 minuter. Täck degen med folie och låt vila ca 1 timme i kylen. Gör en rulle av degen och skär 1cm tjocka skivor. Ta en skiva och se till att alltid resten är täckt så det inte torkar. Kör den genom pastamaskinen på största öppningen och vik den seda och kör igen med öppningen uppåt så den inte blir luft mellan. Mjöla lite på båda sidorna så håller den bättre isär sedan. Minska sedan till nästa steg och kör igenom den en gång, och upprepa det tills du får den tjocklek du vill ha på pastan. Vi valde storlek 6 till tortellini.
 
Fyllning
250g ricotta
250g förvälld spenat
50g riven parmesan
1st äggula
Några rasp muskot
1tsk salt
1krm svartpeppar
 
Skär eller hacka spenaten fint och blanda med de övriga ingredienserna.
 
Tortellinin
Skär 8x8cm stora bitar, lägg en dryg msk fyllning i mitten och vik ihop till en tortellini.
Koka upp vatten, (smaken på vattnet ska vara som en kallsup i medelhavet) olivlja. Koka tortellinin i 2 minuter ta upp och låt rinna av i en sil.
 
Brynt smör med vitlök och basilika
150g smör
2st finhackade vitlöksklyftor
½dl finstrimlad färsk basilika
 
Bryn smöret lite lätt men akta så det inte bränns. Blanda i vitlök och basilika, låt stå och dra i 10 minuter. 
 

Kommentera inlägget här :