Grillspett med asiatisk glaze

 
Den här glazen blir så god så man storknar och smaken kommer när den har blivit grillad med köttet, grillglazen har en asiatisk söt fantastisk grillsmak som passar till framför allt fläskkött.
 
Glazen
1 burk kokosmjölk
0,8dl kondenserad mjölk
2msk fisksås
2msk soya
1msk socker
1tsk salt
3/4tsk malen vitpeppar
½tsk curry
½tsk gurkmeja
 
Blanda allt utom den kondenserade mjölken i en gryta, koka upp och låt sen sjuda på låg värme i 15 minuter, rör om då och då.
Låt svalna något och häll sen i den kondeserade mjölken, blanda och smaka ev. av med mera salt & peppar, glazen ska smaka salt, sött och pepprigt.
 
Blanda ner det tärnade fläskköttet och massera in glazen låt sen marinera i 1 timme.
Trä på spett och grilla enligt konstens alla regler.
 
 

Kommentarer :

#1: Eva

Måste testas! Har du gul curry i receptet? Och vad serverar du till?

Svar: Jadå, vanlig gul curry. Spetten ingick på en stor buffé där vi serverade olika sallader som t.e.x taboli, potatissallad och en persikosallad (kommer inom kort ut på bloggen) olika grilltillbehör helt enkelt.
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :