Hälleflundra med chorizo och körsbärstomater

  
En fiskrätt med spanska influenser som smakar himmelskt, jättelätt att göra då man bara slänger in allt i ett foliepaket och låter ugnen sköta tillagningen. I den här rätten använde jag min egen korv som har influenser från chorizo så bor ni i Umeå/Nordmalingsområdet så finns korven Monster att få tag i annars går det lika bra med en spansk chorizo. På toppen egenodlade körsbärstomater, mums :)
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
20st körsbärstomater
6st grovt hackade vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin
2st spansk chorizo avskinnade och mosade
2x150g hälleflundra
s/p
 
Gör två stycken foliepaket och fördela ingredienserna jämnt, salta och peppra.
 
4msk vitt vin
4msk olivolja
 
Blanda vinet och oljan och häll ner i foliepaketen.
 
Stek i ugnen i 15-20 minuter. Kolla fiskens innertemperatur med en termometer, den ska vara på 56 grader.
 
Garnera med färska örter och lägg på serveringsfat eller direkt på tallrik.
 
 
 

Kommentera inlägget här :