Ugnsstekt fisk på bädd av körsbärstomater & apelsin

 
En snabb och enkel fiskrätt i sommarvärmen som inte kräver några större ansträngningar. 
 
2 port.
 
2x150g vit fisk
200g körsbärstomater
1dl tärnad gul lök
1tsk apelsinzest från en ekologisk frukt
1dl apelsinjuice
2st finhackade vitlöksklyftor
1/8 tsk gurkmeja
2msk olivolja delat
s/p
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Lägg tomater, apelsinzest, apelsinjuice, lök, vitlök, gurkmeja på ett ugnssäkert fat/plåt tillsammans med en matsked olivolja och blanda runt, låt gå i ugn i 20 minuter.
Ta ut och lägg på fiskbitarna, drizzla över resterande olivolja och salt & svartpeppar. Täck med folie och låt gå ytterligare 20 minuter eller tills fisken har en kärntemp på 48 grader.
 
Servera med färsk dill och t.e.x couscous eller bulgur.
 
 

Kommentera inlägget här :