Champinjonrisotto med fläskkotletter i en druv & olivsky

 
Att piffa till vardagsmaten med en massa goda tillbehör i tillagningen gör att maten smakar lite mera och inte känns så vardaglig och tråkig, fläskkotletter är billig mat men kan bli oerhört tråkiga utan det där lilla extra.
 
Fläskkotlett med druv och olivsås
4st kotletter med ben
20st röda druvor
12st körsbärstomater
1st finhackad schalottenlök
2st finhackad vitlöksklyftor
3msk olivolja
50g smör
100g fyrdelade champinjoner
2msk strimlad färsk basilika
2msk plockad färsk timjan
2msk finhackad färsk persilja
2 kvistar plockad rosmarin
2dl vitt vin
1msk soya
2msk koncentrerad kycklingfond
 
Hetta upp olivoljan och smöret, krydda kotletterna med salt och peppar, bryn på båda sidorna, lyft upp och håll  varma i ugnen. Fräs lök, vitlök och svampen i fettet, Lägg i oliver, tomat, druvor och örterna och låt småputta några minuter. Tillsätt vin, fond, soya och lägg ner köttet och låt brässera ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Risotto
4dl avorioris
30g smör
100g färska champinjoner
1st finhackad bananchalottenlök
2st finhackade vitlöksklyftor
2dl vitt vin
½l hönsbuljong
100g grovt riven parmesan
 
Salt 
Svartpeppar
 
Fräs lökarna, svampen i smör i 1 minut tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter utan att det tar färg. Tillsätt hälften av vinet, späd buljong lite i sänder under omrörning, när buljongen absoberat så tillsätt mer buljong och när all buljong är tillsatt så häll i resten av vinet och låt sjuda under omrörning tills riset fått en bra konsistens. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
 
Lägg upp på serveringsfat eller tallrikar och hyvla över parmesanost.
 
Taggar: mat, middag, risotto;

Kommentarer :

#1: emma

det ser väldigt gott ut!

Svar: Ja det var det :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :