Fish`n chips

 
Fisn`n chips är så otroligt gott och kan göras på de flesta fiskarna Här gjorde vi på abbore som serverades med syrad fänkål och tartarsås.
 
Receptet är för fyra personer
 
Fisn`n chips
12 bitar á 50g fisk
2dl vetemjöl
3dl pankoströbröd
2st ägg
½dl vatten
 
Rimningslag till fisken
1l vatten
1dl salt
 
Rör ut saltet i vattnet, lägg i fisken och låt rimma 10 minuter. Häll bort vattnet och torka av fisken med hushållspapper.
Vispa upp ägget med vatten, vänd först fisken i mjölet, doppa i ägget och till sist vänd i ströbrödet. Låt torka i 15 minuter. Fritera på 170 grader tills de får en fin färg.
 
Syrad fänkål
1st färsk fänkål
1msk socker
Saften och skalet från en citron
 
Hyvla fänkålen tunt och lägg i en påse, lägg i sockret, citronsaften och skalet. Knyt ihop påsen och låt ligga 1½ timme.
 
Tartarsås
2dl majonnäs
1msk finhackad cornichons
1msk finhackad kapris
2tsk finhackad persilja
1st finhackad schalottenlök
1tsk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
 
Blanda allt i en skål och smaka av med salt och peppar.
 

Kommentera inlägget här :