Quinoasallad med örter, halloumi och grillade grönsaker

 
 
 
Ett stort fat med grillkärlek och med en riktig sommarkänsla, den här rätten kan man välja om man vill ha vegetarisk eller om man vill ha en köttbit till, quinoasalladen i sig är så god att bara den går att äta som den är.
 
Quinoasalladen
3dl quinoa
1dl puylinser
 
Örtvinegrette
3msk olivolja
2msk rödvinsvinäger
1msk svensk honung
½tsk salt
1,5dl hackad färsk dill
2msk hackad färsk oregano
 
Koka linserna i 20min. och quinoan i 15min. (var för sig)
Låt rinna av efter koket om det finns vatten kvar. Låt svalna.
Blanda ihop vinegretten och blanda med linserna och quinoan, smaka av med salt & peppar.
 
Grillade grönsaker/Halloumi
1st fänkål
250g Halloumi skivad i fyra delar
1 ask körsbärstomater
12st salladslökar
Olivolja
Salt
Peppar
 
Skär fänkålen i skivor på längden och lägg på ett fat tillsammans med tomaterna, halloumi och lökarna. Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla grönsakerna tills de får en fin färg.
 
Yoghurtsås
2dl grekisk/turkisk yoghurt
1st stor finhackad vitlöksklyfta
1msk dijonsenap
½dl strimlad basilika
½dl hackad dill
½dl hackad persilja
½dl hackad oregano
Salt
Peppar
 
Rör ihop allt i en skål, smaka av med salt och peppar.
 
Servera med valfrit grillat kött.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Nathalie Isaksson

Det ser jättegott ut! Känns "sommar" över hela måltiden =)

skriven
#2: emma

ser supergott ut

skriven

Kommentera inlägget här :