Fettuccine bönpasta med kalvinnanlår, champinjoner och tryffel

 
 
 
En väldigt enkel pastarätt med en känsla av lyx. Vi testade för första gången pasta gjord av sojabönor och den var helt okej kändes lite mer al dente än vanlig pasta men ett bra alternativ om man vill äta glutenfritt.
 
Receptet är fär fyra personer
 
Kalvinnanlår med champinjoner och tryffel
8st bitar kalvinnanlår à 70g
1st finhackad bananchalottenlök
80g finskivade färska champinjoner
1dl torrt vitt vin
1dl kycklingbuljong
1dl crème fraiche
1dl vispgrädde
5 droppar tryffelolja
20g strimlad färsk tryffel
1dl flagad eller riven parmesanost
Smör till stekning
Salt
Nymald svartpeppar
 
Krydda köttet med salt och peppar, bryn i smöret på båda sidorna tills du får en gyllene färg. Tillsätt lök, champinjoner och låt fräsa i en minut. Tillsätt vinet och låt det koka in på hög värme. Tillsätt sen buljong, créme fraiche, grädde och låt koka upp, sänk värmen så det småputtrar och låt koka till lagom konsistens, smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Blanda ihop med pastan och toppa med färsk tryffel, persilja och parmesanost.
 
Pastan
Koka pastan 7min.enligt förpackningen.
 

Kommentarer :

#1: Angelica Wåhlin

Måste verkligen testa det där nån gång, det lät otroligt gott!

skriven
#2: angelicasvarld.blogg.se

Men så galet gott det där såg ut! TACK för tips det bara MÅSTE provas!

Önskar dig en fin start på påskveckan!

skriven

Kommentera inlägget här :