Spenat-och Ricotta Cannelloni

 
Lördagskväll med Mello, vegetarisk ljuvligt god Cannelloni och ett glas rött, Ja tack :)
Vi gör pastadegen själv men självklart kan man köpa den färdig, men satsa då på färsk pasta, det är allra godast. 
 
Pastadegen
150g durumvete
150g vetemjöl
3st ägg
1msk olivolja
 
Lägg en hög av mjölet och gör en grop i mitten, knäck äggen där i och häll på oljan. vispa äggget och oljan med en gaffel och sedan tar du med lite av mjölet efter hand. När du arbetat in mjölet helt så knåda degen för hand ca 5 minuter. Täck degen med folie och låt vila ca 1 timme i kylen. Gör en rulle av degen och skär 1cm tjocka skivor. Ta en skiva och se till att alltid resten är täckt så det inte torkar. Kör den genom pastamaskinen på största öppningen och vik den seda och kör igen med öppningen uppåt så den inte blir luft mellan. Mjöla lite på båda sidorna så håller den bättre isär sedan. Minska sedan till nästa steg och kör igenom den en gång, och upprepa det tills du får den tjocklek du vill ha på pastan. Vi valde storlek 6 till Cannellonin.
 
Såsen
1msk olivolja
4st finhackade vitlöksklyftor
1st liten hackad gul lök
800g krossad tomat
1msk fond, grönsaks el. höns
2dl vatten
2tsk torkad oregano
2tsk torkad timjan
2tsk torkad basilika
Salt 
svartpeppar
 
Fräs vitlök och gul lök i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
 
Fyllningen
250g fryst bladspenat
500g ricotta
1dl parmesan
2½dl mozzarella
2½dl lagrad ost
1st ägg
1st stor pressad vitlöksklyfta
1 nypa muskotnöt
 
Pressa ut vattnet från spenaten och blanda alla ingredienser.
 
Skär pastaplattorna i 20cm bitar. lägg en 2-3msk fyllnig på varje platta och rulla ihop till rullar. Bottna en ugnssäker form med hälften av tomatsåsen, lägg på cannellonin, slå på resten av tomatsåssen, täck med folie och baka av i ugnen i 25 minuter på 180 grader. ta bort foliet och lägg på mozarella på toppen och baka av i ytterliggare 10 minuter eller tills ytan blir gyllene.
 

Kommentera inlägget här :