Vegetariska Rödbetsbiffar med Tzatziki och klyftad potatis

 
Väldig saftiga och smakrika vegetariska biffar som passar bra både att grilla eller steka.
 
Receptet är för 4 personer
 
Rödbetsbiffar
2dl puylinser eller svarta linser
1dl hirs
6+2dl vatten
2st medelstora morötter skalade och grovrivna
4st medelstora råa rödbetor skalade och grovrivna
2msk soya
1st medelstor finhackad gul lök
1msk olivolja
3st rivna vitlöksklyftor
1tsk hp-sås
1tsk spiskummin
½msk grönsaksbuljong
8g salt
1tsk grovmalen svartpeppar
2st ägg
1dl ströbröd
 
Koka linserna långsamt med 6dl vatten och grönsaksbuljongen under lock i 15 minuter, ta upp och låt svalna.
Koka hirs långsamt i 2dl vatten i 15 minuter, ta upp och låt svalna.Fräs den gula löken i olivolja tills den blir mjuk och glansig utan att ta färg, lägg på ett hushållspapper och låt svalna. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå och vila i 30 minuter. Forma till biffar och stek i olja och smör ca:5 minuter på båda sidorna på medelvärme.
 
Tzatziki
2dl fet yoghurt
½st riven eller tärnad avrunnen gurka
3msk finhackad persilja
2tsk vitvinsvinäger
1st riven vitlöksklyfta
Salt och grovmalen svartpeppar efter smak
 
Blanda alla ingredienserna och låt stå och mogna 30 minuter.
 
Servera med en grönsallad smaksatt med melon eller någon annan god frukt och klyftpotatis.
 

Kommentera inlägget här :