Skinkrulle

 
En gammal 80-talsklassiker som än idag är barnsligt god, enkel att göra och gillas av alla, gammal som ung !
 
Degen
200g smör
5dl vetemjöl
200g keso
 
Kör degen i en matberedare med knivar tills degsmassan är jämt blandad.
Ta ut och knåda ihop till en boll, lägg i en bunke svalt och låt vila 3-4 timmar.
 
Kavla ut degen så den blir i tjocklek ca:2-3mm. 
Bred på ganska rikligt med dijonsenap så det täcker degbotten, riv 4hg rökt skinka från bit och strö jämt över hela botten, avsluta med att strö på ett lager av en mildare ost med bra smältegenskaper.
Vik ihop och gör en rulle, pensla med uppvispat ägg och grädda på bakplåtspapper i 175 grader/30-40min. 
 
Servera med sallad och vitlöksdressing.
 

Kommentera inlägget här :