Kalvrullader med svamp och olivfyllning serverat på silverfat

 
 
 
Den här maträtten är relativt lätt att göra och passar utmärkt när man ska ha gäster, lite kul också att ibland duka med det silver man har så det stärker känslan av lyx.
 
Receptet är för 4 personer
 
Kalvrulader med svamp och olivfyllning
4st skivor kalvinnanlår á 150g utbankad som lövbiff (det går bra att byta ut mot lövbiff eller utbankad fläskkotlett)
16st tärnade urkärnade svarta oliver
200g tärnade färska champinjoner
1dl finhackad schalottenlök
1dl torrt vitt vin
1dl strimlad salvia
1dl finriven parmesan
50g smör
½dl olivolja
Salt
Grovmalen svartpeppar
 
Värm upp en stepanna på medelvärme med smör och olivolja, när smöret tystnat så lägg i svamp, lök, oliver och låt småfräsa 10 minuter. Tillsätt salvian, vinet och låt det sjuda tills all vätska är borta. Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Lägg ut 4st aluminiumfolieark på bänken, pensla med olivolja, salta och peppra på arken. Lägg på de utbankade kalvinnanlåren på arken, fördela fyllningen och rulla ihop hårt till rullader. Baka av i ugnen på 150 grader tills du får en kärntemperatus på 56 grader. Ta ut och låt vila 5 minuter. Ta ur ruladerna från aluminiumfoliet, strö på riven parmesan och hackade örter.
 
Rostad vitlöksås
8 klyftor vitlök eller 2st solovitlökar (grovhackade)
1st medelstor gullök (grovhackad)
5dl visprädde
3msk oxfond.
30g smör
S/P

Grovhacka vitlökarna, rosta dem med den gula löken i en torr gjutjärnspanna tills dem blir lätt brynta. Lägg över dem i en liten kastrull och slå på grädde och fond. Koka i ca 10 minuter och mixa den sedan med en stavmixer. Slå tillbaka i kastrullen och montera ner smöret. Smaka av med Salt och peppar.

Smör & gräslökstekt mandelpotatis
600g mandelpotatis med skal
75g smör
½dl skuren färsk gräslök
Salt
 
Koka potatisen mjuk i vatten med salt ca 20 minuter. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn potatsien tills de får en fin färg. Lägg i gräslöken och vänd runt. Ta av och håll på varmhållning tills det är dags att servera.
 
Faringlaserade steklök
16st steklökar
2msk smör
2msk farinsocker
½tsk salt
1krm svartpeppar
1msk koncentrerad kalvfond
2dl vatten
 
Skala och bryn lökarna i smör tills de får fin färg, tillsätt farinsocker, salt, peppar och vänd runt. Tillsätt fonden vattnet och låt småsjuda i 8-10 minuter tills lökarna känns mjuka.
 
Servera med ugnsbakade körsbärstomater och kokt sparris.
 

Kommentera inlägget här :