Dillkött med Crock-Pot Express

 
Dillkött hör väl till ett av svenskaste i vår husmanskost? och nu kan man laga denna ljuvliga rätt på en totaltid av ca:45 minuter i en crock pot express som annars tar 2-2½ timme. Man kan väl säga att våra långkok har blivit Fast Food med fantastiska resultat.
 
Receptet är för 4 personer
 
Dillkött
600g tärnad kalv eller nöthögrev 2X2cm
3st skalade morötter skurna i 2cm tjocka skivor
1st skivad skalad gul lök
2st färska eller torkade lagerblad
50g skuren dill
3dl vispgrädde
½dl ättika
½dl socker
6st vitpepparkorn
5st kryddpepparkorn
½dl kalvfond
1l vatten
3msk maizena utrört med 3msk vatten
Salt
 
Lägg köttet i tryckkokaren och häll på vatten så det täcker. Ställ på Brown/saute och låt koka upp, häll bort vattnet och skölj köttet med kallt vatten. Lägg tillbaka, slå på vattnet, morötterna, löken, lagerbladet, vitpepparkorn, kryddpepparkorn och fonden. Sätt på locket och ställ in på Meat/stew 25 minuter. Lyft upp köttet och morötterna med en hålslev av plast och ställ på Brown/saute, tillsätt socker, ättika, dill och låt koka upp. Red med maizenaredningen och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
 

Kommentera inlägget här :