Kinesisk picklad gurka

 
Eftersom vi tillagar mycket asiatisk mat här hemma så tyckte vi att det skulle vara kul att prova lite asiatiska inläggningar också, just denna inläggning är kinesisk och man äter den till vilken varm mat som helst eller använder den i själva matlagningen skuren i mindre bitar. 
 
Gurkan
3st västeråsgurkor (el. liknande) urkärnade skurna i stänger. En gurka delad i fyra stavar.
1msk salt
 
Slå saltet över gurkorna, blanda runt och låt stå i 30 min. Skölj sedan gurkorna och pressa ur vätska lite lätt.
 
Lagen
2,5dl risvinäger
170ml socker
60ml vatten
1 nypa salt
 
Koka upp lagen och låt sedan svalna helt.
 
Till inläggning
1st stor morot delad i stavar
8st små shalottenlökar delade i klyftor
50g färsk ananas skuret i större kuber
2st chili skuren i skivor
 
Fyll en burk som först blivit steriliserad i kokande vatten, fyll med gurkan och inläggningsdelarna varvat stående om vartannat. Slå över den kalla lagen och tillslut. Låt stå svalt i 3 veckor innan avsmakning.
 

Kommentera inlägget här :