Chinese Orange-& Lemon Chicken

 
En stor favorit här hemma hos oss, det är så barnsligt gott så man föräter sej varje gång, testa så får ni se!
 
4 port.
2st uppvispade ägg
1,2dl maizena
½dl mjöl el. glutenfri mjölmix
1kg kycklingbröst i kuber
s/p
 
Vänd kycklingkuberna först i mjölblandningen sedan ägget och till sist mjölblandningen igen.
Fritera i olja tills de får en kärntemp på 72 grader.
 
Sås
Rapsolja eller jordnötsolja att steka med
2st mosade vitlöksklyftor
2tsk riven färsk ingefära
1tsk chiliflakes (ta mer om du gillar spicy)
1,5dl färskpressad apelsinsaft
juicen från halv citron
1dl ljus soya
1msk risvinäger
2msk sweet chilisås
2msk hoisinsås
1msk honung
1msk maizena blandas med 1,5msk vatten
 
 
Fräs vitlök, ingefära och chiliflakes ca:2min. 
Blanda in resten och ge ett uppkok. Blanda sen maizena med vatten och häll i såsen, sjud tills det tjocknar, ta bort från värmen.
Blanda såsen med den friterade kycklingen och vänd runt.
Servera med Basmatiris och garnera med tunnskivad vårlök och koriander.
 

Kommentera inlägget här :