Moule Frites & Räkor

 
En favorit som kan ätas hur ofta som helst!
 
Moules
1kg färska blåmusslor
3 finhackade scharlottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1dl vitt vin av typ riesling
1dl grädde
½dl hackad persilja
3msk olivolja

När du köper musslor var då noga med att hålla koll på att dom är hela i skalet.
När du kommer hem så skrapa musslorna rena från smuts och tång under kallt rinnande vatten och om nån mussla är öppen så knacka lite lätt på dom för att se om dom sluter sej, om så inte så släng bort musslan för då är den död och direkt farliga att äta.

Hetta upp en stor panna med olivoljan och fräs lökarna, slå på musslorna och det vita vinet.
Lägg på ett lock och låt brässera i exakt fem minuter.

Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg dom på ett fat, slå på grädden och montera ned smöret i musseljuicen och häll över musslorna och till sist strö över den finhackade persiljan.
 

Kommentera inlägget här :