Nudel & Kycklingsoppa med färsk gurkmeja och ingefära

 
Det finns nog ingenting som smakar så magiskt som när man gör en soppa från grunden med egenkokt buljong, enkelt är det också, kolla in receptet så förstår ni :)
 
Börja med att göra buljongen:
1st hel färsk kyckling
2st gula lökar halverade med skalet kvar
3st vitlöksklyftor
10cm färsk ingefära grovt skivad
3st lagerblad
2cm färsk gurkmeja skivad
2tsk hel svartpeppar
2tsk hela korianderfrön
Vatten så det täcker
Lägg alla ingredienser i en gryta och låt koka 45 minuter, fyll på vatten om det behövs allt eftersom.
 
Ta upp kycklingen och låt svalna precis så du kan rensa köttet från skrovet, lägg köttet i en skål och ställ åt sidan.
Lägg tillbaka skrovet i buljongen/grytan och koka 20 min. Sila buljongen och ställ tillbaka på plattan, lägg i 4st stora slantade morötter, 8st skivade champinjoner och låt småkoka tills morötterna mjuknat. Ta bort från värmen och tillsätt blad från 4st Bok choy, 2st strimlad vårlök och kycklingköttet. Smaka av med salt.
Servera med glasnudlar som tillagas enligt förpackning och avsluta med att droppa några droppar chiliolja vid servering.
 

Kommentarer :

#1: Anita

Gott! Något att testa :D

skriven

Kommentera inlägget här :