Pannbiff med lök

 
Pannbiff med lök hör till en av mina husmanskostfavoriter. Det här receptet är utan gluten för det tillför inget till biffarnas smak och konsistens. Stekt eller glazerad lök blir så mycket godare om man långsamt under en längre tid glazerar lök på lägre värme, man får en otroligt god smak eftersom lökens naturliga sötma karammeliseras under lång tid och lyfter smaken.
 
Receptet är för 4 personer
 
Pannbiff
600g blandfärs
1st ägg
1½dl grädde
8g salt
3g svartpeppar
30g smör
2msk olja
 
Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå och vila 10 minuter. Forma 8st biffar med blötlagda händer. Värm upp stekpannan till medelvärme, lägg i smör, olja och när smöret tystnat så lägg i biffarna och stek på båda sidorna, vänd på biffarna lite då och då. När biffarna har en kärntemperatur på 68 grader så lägg på ett fat och täck med aluminiumfolie och låt vila 3 minuter.
 
Stekt lök
4st små eller 2st stora skalade skivade gula lökar
50g smör
3msk olja
Salt
Svartpeppar
 
Värm upp stekpannan till lite under medelvärme, lägg i smör och olja. När smöret tystnat så lägg i löken. Låt löken långsamt glazera ca 30-45 minuter, vänd löken lite då och då. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med stekt potatis och gröna ärtor.
 

Kommentera inlägget här :