Kinesisk Apelsinkyckling

 
Ett magiskt gott recept på en kinesisk maträtt där man steker kuber av kyckling och blandar ner i en sötsur sås med smak av apelsin. Väldigt enkel att tillaga.
 
4 port.
2st uppvispade ägg
1,2dl maizena
½dl mjöl el. glutenfri mjölmix
1kg kycklingbröst i större kuber
s/p
 
Vänd kycklingkuberna först i mjölblandningen sedan ägget och till sist mjölblandningen igen.
Fritera i olja tills de blir gyllene. 
 
Sås
Rapsolja att steka med
2st mosade vitlöksklyftor
2tsk riven färsk ingefära
1tsk chiliflakes
1,5dl färskpressad apelsinsaft
1dl ljus soya
1msk risvinäger
2msk sweet chilisås
2msk hoisinsås
1msk honung
juicen från halv citron
 
Fräs vitlök, ingefära och chiliflakes ca:2min. 
Blanda in resten och ge ett uppkok. Blanda sen maizena med vatten och häll i såsen, sjud tills det tjocknar, ta bort från värmen.
Blanda såsen med den friterade kycklingen och vänd runt.
Servera med Basmatiris och garnera med tunnskivad vårlök.
 

Kommentera inlägget här :