Supernyttig och supergod grönsaksrulle som man kan ha som tillbehör eller bara äta med en sallad.
Spenatrulle
5dl fryst spenat upptinad och avrunnen
2st ägg
1st riven mozarella
1st mosad vitlöksklyfta
½tsk salt
½tsk svartpeppar
Blanda allt ordentligt i en bunke.
Olja in ett bakplåtspapper och pressa ut spenatblandningen till en jämn rektangulär, se till så att det inte finns några hål när du är klar.
Grädda i ugn på 200 grader i 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Fyllning
1dl rivna morötter
1dl riven palsternacka
1,5dl hackad lök
1st mosad vitlöksklyfta
2dl hackad persilja
1/4tsk chiliflakes eller efter smak
Stek allt på låg värme tills allt är mjukt, smaka av med salt & peppar. Ta bort från värmen och låt svalna något.
När blandningen har svalnat lite så blanda in:
1st ägg
1,5dl keso
Fördela fyllningen jämt på den avsvalnade spenatbotten, rulla till en rulltårta och grädda ytterligare 25 minuter i 200 grader.
Men åh så gott!! Måste spara och testa!
skriven