Hamburgare med hembakat hamburgerbröd

 
Egengjorda burgare med hembakt bröd blir så mycket godare och enkelt är det. Jag tycker att cheddarost, rå lök, majonnäs och inlagd gurka är godast till burgare inget krångel bara gott.
 
Receptet är för 4 personer
 
Hamburgare
800g nötfärs gärna 17-20% fethallt
10g salt
3g grovmalen svartpeppar
1/2dl olja
 
Blanda alla ingredienser och forma 4st burgare. Grilla eller stek burgarna till önskad kärntemp.
 
Hembakt hamburgerbröd
50g jäst
½l kall standardmjölk
100g rumstempererat Svenskt smör
1tsk salt
1l Manitoba cream (vårvetemjöl)
1st ägg till pensling
 
 
Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt smöret, saltet och mjölet och arbeta degen 12 minuter. Strö över lite mjöl, täck med handduk eller plastfilm och låt degen jäsa ca 1 timme.
Lägg degen på en mjölad bänk, dela degen i 100 grams bitar, rulla till bollar och låt jäsa 15 minuter, platta ut degen lite och låt jäsa ytterligare 45 minuter under handduk.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med det uppvispade ägget. Grädda i ugnen  10-12 minuter tills de får fin färg.

Kommentera inlägget här :