Fylld Kalkon med risotto och rostad paprika

 
 
En otroligt god och relativt enkel rätt med smaker från Italien som passar fint som helgmat och gärna med ett glas vin till.
 
Receptet är för 2 personer
 
Fylld kalkonfilé
1st kalkonbröstfilé
3st skivor prosciutto
1st buffelmozzarella
4st soltorkade tomater
4st kvistar färsk oregano
Salt
Svartpeppar
 
Lägg bröstfiléen på en skärbräda, skär ett snitt på längden, vik ut och banka ut filén. Salta och peppra, fördela prosciutto jämnt, lägg på soltorkad tomat, riv över mozzarellan och lägg på oreganon. Lägg filén på plastfolie och rulla ihop hårt. Täck med ytterligare folie så det blir tätt. Koka upp vatten i en kastrull och låt filén sjuda i 20 minuter. Ta upp och låt svalna lite. Ta bort plastfolien och bryn filén runt om i en stekpanna med olivolja. Skiva i 2cm tjocka skivor.
 
Risotto
4dl avorioris
30g smör
20g torkad Karl-Johansvamp
1st finhackad bananchalottenlök
2st finhackade vitlöksklyftor
2dl vitt vin
½l hönsbuljong
100g grovt riven parmesan
Salt 
Svartpeppar
 
Fräs lökarna och svampen i smör i 1 minut, tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter utan att det tar färg. Tillsätt hälften av vinet, späd buljong lite i sänder under omrörning, när buljongen absoberats så tillsätt mer buljong och när all buljong är tillsatt så häll i resten av vinet och låt sjuda under omrörning tills riset fått en bra konsistens. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
 
Rostad vitlök & paprika
1st halverad röd paprika
1st halverad grön paprika
1st halv vitlök
3msk olivolja
4st kvistar färsk oregano
Flingsalt
Svartpeppar
 
Häll oljan i en ugnsfast form, Lägg i vitlöken, paprikan och oregano. Krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter eller tills det fått en fin färg.
 

Kommentera inlägget här :