Pasta Puttanesca

 
Pasta Puttanesca som direkt översatt blir "Horans spagetti" är en av det godaste pastasåser man kan göra och vi är stormförtjusta i maträtten.
 
Pastasås
12st sardeller
½dl olivolja
500g körsbärstomater
50g smör
3st hela vitlöksklyftor
2st torkade chilis
125g oliver
2msk kapris
2msk hackad persilja
 
Hetta upp en panna med olivoljan, lägg sedan i smöret och låt smälta, lägg i sardeller, vitlök och chili, fräs runt i 5 minuter.
Ta upp chilin efter 3 minuter och släng.
Tillsätt tomater, oliver och kapris, låt puttra på svag värme i 20 min. rör om då och då utan att krossa tomaterna.
Smaka av med salt, ta bort vitlöken från koket och släng.
 
Koka spagetti enl. anvisningar.
 
Blanda såsen med pastan och strö över färsk persilja.
 

Kommentera inlägget här :