Moqueca-Brasiliansk Fisksoppa

 
Moqueca är en utsökt Brasiliansk fisksoppa med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. Man kan variera fisksoppan genom att ha i både fisk och skaldjur eller göra den som vi med endast fisk. Supergod och lättlagad vardagsrätt.
 
500g vit fast fisk (typ torsk)
Marinad
½ gul lök finhackad
1st vårlök hackad
1msk riven ingefära
2st mosade vitlöksklyftor
4msk olivolja
4msk skuren färsk koriander
 
Kuba fisken i 3x3cm bitar, blanda marinaden och vänd in fiskbitarna, täck med plastfolie och ställ i kylen 3 timmar.
 
Till fisken
1msk färskpressad citronjuice
1tsk nymalen svartpeppar
salt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut fisken från kylen och lägg på ugnsfast fat/plåt. 
Blanda in citronjuicen och strö på s/p. Låt gå i ugn 8-12 minuter.
 
Soppan
2,5dl tärnad röd paprika
1dl tärnad gul paprika
1st hackad röd chili
½ gul lök hackad
1msk riven ingefära
2st hackade vitlöksklyftor
1dl skivade vattenkastanjer
2st tomater tärnade och urkärnade
5dl kycklingbuljong
1brk kokosmjölk
2msk fisksås
2msk tomatpuré
2msk olivolja
 
Hetta upp en stekgryta på medelvärme med olivoljan, fräs paprikan, chilin, löken, ingefära, vitlök och vattenkastanjer i 2 minuter, häll i buljongen, kokosmjölken och tomatpurén, koka upp och sänk värmen, låt sjuda 10 minuter. 
 
Ta ut fisken från ugnen och lägg i soppkoket, koka upp och lägg i dom tärnade tomaterna och fisksåsen, låta småsjuda tills fisken är genomkokt.
Smaka av med salt & peppar.
 
Toppa varje tallrik med färsk koriander och servera med en bit bröd.
 
 

Kommentarer :

#1: Carro

Hur många personer är det tänkt receptet ska räcka till?

Svar: 4 normala portioner.
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :