Turkisk Pide bakat på Gourmetstål

 
Pide är en turkisk variant på pizza som blir väldigt vacker. Man kan ha vilken fyllning som helst
men jag valde göra den vegetarisk med, ost, cocktailtomater, lök, champinjoner och oliver.
Bakade på Gourmetstål som ger en äkta känsla av stenugnsbakat i din vanliga ugn.
Beställ ditt stål på gourmetstal.se och ange rabattkoden instakocken så får du 10% rabatt.
 
Degen
15g jäst
6dl kallt vatten
1msk mörk brödsirap
1tsk salt
1dl olivolja
14dl vetemjöl gärna Tippo 00
 
Häll det kalla vattnet i bunken till degblandaren, lös upp jästen. Tillsätt sirapen, salt och mjölet lite åt gången. När du fått en smidig deg så tillsätt olivoljan och kör på lägsta hastighet i 15 minuter.
Väg upp 200 grams bitar och rulla till bollar, lägg bollarna  på en plastfolietäckt plåt, täck bollarna med plastfolie och ställ in i kylen 24 timmar.
 
Kavla ut degen till en avlång deg, lägg på fyllning, vik upp kanten, tryck ihop ändarna, dra ut degen lite och lyft upp den på degspaden. Baka av tills piden får fin färg.

Kommentera inlägget här :