- Kycklingsoppa

Kycklingsoppa

 
Det är enkelt att göra soppa med egen buljong från grunden, se bara till att köpa en hel kyckling där skrovet får koka lite extra.
 
Kycklingbuljong
1st hel färsk kyckling
3st lagerblad
1st strimlad gul lök
6st vitpepparkorn
 
Dela kycklingen i bitar, lägg allt i en stor kastrull och slå på vatten så det täcker. Koka tills köttet lossnar från benen och skumma av koket hela tiden. Ta upp och plocka bort köttet från skrovet och lägg åt sidan. Lägg tillbaka skrovet och låt sjuda 30 minuter till. Ta upp skrovet och släng. 
 
Soppan
Kycklingköttet skuret i mindre bitar
2st tärnade morötter
10st skivade färska champinjoner
3st strimlade salladslökar
1st finhackad gul lök
3dl blomkålsbuketter
Salt
Svartpeppar
 
Lägg allt i buljongen och låt koka mjukt, smaka av med salt och peppar.
 
Sila grönsaker och kött i en skål och ställ åt sidan, koka upp buljongen och klara med 1st uppvispad äggvita. Lägg den vispade äggvitan i den kokande buljongen, rör runt i två minuter och ta upp den sen med en hålslev, sila buljongen igen genom en finmaskig sil. Nu har du en klar och fin buljong.
Lägg tillbaka grönsaker och kött i buljongen.
 
 

Kommentera inlägget här :