Sichuan boiled Beef

 
 
Det här är en maträtt som vi nu har gjort några gånger, beroendeframkallande är bara förnamnet och vi bara älskar smakerna och hettan som finns i den. 
Men att påpeka, denna maträtt är inget för den som inte tycker om het/stark mat för den hör till det hetare maträtterna från det Sichuanska köket.
 
Sichuan boiled Beef
150g tunnskivat kött (fläskkött, biff el. kyckling)
en nypa salt
1msk risvin
 
Blanda allt ordentligt i en skål och låt stå 10 minuter. 
Blanda ihop 2msk maizena med 1msk vatten och blanda ner i köttet. Ställ åt sidan.
 
1msk olja
5-8st torkade chilis (delat)
1tsk sichuanpeppar (delat)
2st stjärnanis
 
Använd en wok eller ett stekjärn, häll i oljan och hälften av chilisarna, hälften av sichuan och båda stjärnanis, fräs på låg värme tills kryddorna avsätter smak, ca:3min.
 
4cm färsk skivad ingefära
3st skivade vitlöksklyftor
2st vårlök använd den vita delen och skär i 2cm bitar. Det gröna till garnering.
 
Lägg i pannan och fräs ytterligare 30sek.
 
Lägg i:
1msk doubanjiang (kinesisk chilibönpasta) och fräs tills allt är blandat väl.
 
Häll i 1L vatten och koka i 20 minuter under lock.
 
Sila buljongen och släng fräset.
 
Öka värmen och lägg köttet i buljongen, när det har börjat koka så låt koka i 30 sekunder (kyckling 1½ min)
Lyft upp köttet från buljongen och lägg i serveringsskål, hacka resten av chilisarna och sichuanpparen som är kvar och lägg i buljongen.
Ös buljong över köttet i skålen, 
Hacka 3st vitlöksklyftor och sprid ut på ytan av maträtten.
Hetta upp 3msk veg.olja i en liten gryta och häll sen ringlande över maträtten, var försiktig så du inte bränner dig för nu "sizzlar" det ordentligt.
Strö över skuren färsk koriander och den strimlade gröna delen av vårlöken.
 
Servera med basmatiris eller nudlar.

Kommentera inlägget här :