Väldigt goda spett som går att göra på urbenade kycklingklubbor eller filé, beräkna 150g per person. Man kan även göra mindre spett om man vill ha lite mixed grill eller till en buffé.
Servera med ris och en god asiatisk sås.
Grillglaze
½msk salt
3msk socker
½msk nymalen svartpeppar
½tsk five spice
½msk curry
1½msk hoisinsås
3msk ketchup
1msk shaoxing wine
1msk vitvinsvinäger
1msk mosad vitlök
Blanda och lägg i kycklingen, låt marinera 1 dygn eller under natten i kyl.
När kycklingspetten är färdiggrillade så pensla med flytande honung.
½msk salt
3msk socker
½msk nymalen svartpeppar
½tsk five spice
½msk curry
1½msk hoisinsås
3msk ketchup
1msk shaoxing wine
1msk vitvinsvinäger
1msk mosad vitlök
Blanda och lägg i kycklingen, låt marinera 1 dygn eller under natten i kyl.
När kycklingspetten är färdiggrillade så pensla med flytande honung.
Grilla på indirekt värme tills du får en kärntemperatur på 70° eller i ugnen på 200° ca 25-30 minuter
Låter supergott. När du skriver "god asiatisk" sås - vad tänker du då på?