Kafta Kebabs-Libanesiska grillspett

 
Älskar smakerna från det Orientaliska köket, Kryddorna och örterna som används i det orientaliska köket passar så perfekt till när man ska grilla. Testa det här enkla receptet och starta grillen så kommer ni få smaklökarna att hoppa.
 
Kafta Kebab
600g nöt eller lammfärs
1dl finhackad färsk persilja
½dl finhackad färsk mynta
1st finhackad vitlök
st medelstor riven gul lök
1½tsk paprikapulver
½tsk kanel
½tsk malen kryddpeppar
1st ägg
6g salt
2g Grovmalen svartpeppar
 
Blanda allt i en skål. Forma färsen med blöta händer och trä upp på spett. Pensla köttet med olja och grilla på kolgrill eller i grillpanna.
 
Tzatziki
2dl fet yoghurt
½st riven avrunnen 
3msk finhackad persilja
2tsk vitvinsvinäger
1st riven vitlöksklyfta
Salt och grovmalen svartpeppar efter smak
 
Blanda alla ingredienserna och låt stå och mogna 30 minuter.
 
Riset
2dl basmatiris
1dl skurna gula sultanrussin
1dl grovhackad sötmandel
Zesten och saften av en halv citron
½dl finhackad persilja
 
Rosta mandel i ugnen på 175 grader tills de får fin färg. Lägg riset i en skål, häll på kallt vatten och rör försiktigt runt men fingrana, sila bort vattnet och upprepa detta 3 gånger. Lägg riset i en kastrull och slå på vatten och låt koka upp under lock, slå av plattan och låt riset bli klart. Lägg i russinen och låt ligga i 10 minuter i det varma riset under lock. Tillsätt mandlarna, persilja, citronzest och citronsaften, rör om och servera.
 

Kommentera inlägget här :