Kyckling och vitlök i surkål

 
En i vårat tycke godaste vardagsmaträtter som finns och vi gör den gärna och ofta!
 
1st hel kyckling
5st vitlöksklyftor hackade
2st stora gula lökar grovt hackade
4msk olja
2tsk paprikapulver
1tsk hela kumminfrön
1st lagerblad
5dl hönsbuljong
500g surkål 
2,5dl grädde
1tsk honung
2msk grahamsmjöl 
 
Stycka kycklingen med lår, vingar och bröst, behåll benet på bröstet och gör en s.k French cut, inte ett måste om man inte vet hur man gör. Krydda brösten med salt, peppar och honung, stek i stekpanna på medelvärme och bryn runt om tills du får en kärntemp på 50 grader, stek sedan färdigt i ugnen på 150 grader tills du får en kärntemp på 72 grader.
 
Hetta upp en stekgryta med oljan till medeltemp, fräs vitlök, lök, paprikapulver, kummin och lagerbladet tills löken är genomskinlig. Lägg i styckbitarna från kycklingen och stek runt om, slå på buljongen och låt sjuda 10 minuter under lock. Ta upp kycklingen från koket och bena ur, lägg tillbaka köttet och låt koka upp igen.
Rör in grahamsmjölet i grädden och häll på under omrörning, låt puttra nån minut till, Lägg i surkålen, blanda in och låt börja småsjuda, smaka av med salt, peppar och honung.
 
Lägg upp på serveringsfat och lägg på kycklingbrösten, servera med Basmatiris och vitlöksbröd.
 

Kommentera inlägget här :