Köttfärspizza med lök och Tabasco

 
Pizza bakad på det fantastiska Gourmetstålet som måste vara den bästa uppfinningen för hemmaugn genom tiderna! 
Resultatet blir alltid suveränt.
Nedan ger vi ett perfekt recept på pizzadeg. Om ni funderar på att köpa ett stål så ange rabattkoden instakocken så får ni 10% rabatt. Stålen finns att köpa hos gourmetstål.se
Frugans favorit av Pizzatopping är enkelt stekt köttfärs med salt & peppar, stora lökringar på toppen och massor med Tabasco till serveringen.
Börja med att göra tomatsåsen.
 
Tomatsås
1st finhackad gullök
1st finhackad solovitlök
1brk hela tomater
1msk oregano
3msk olivolja
1msk kalvfond
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar

Fräs lökarna i olivoljan med oregano. Slå på tomaterna och kalvfonden och låt koka i 10 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar.
 
Pizzadeg
5g jäst
6dl kallt vatten
1msk mörk brödsirap
1tsk salt
1dl olivolja
14dl vetemjöl gärna Tippo 00
 
Häll det kalla vattnet i bunken till degblandaren, lös upp jästen. Tillsätt sirapen, salt och mjölet lite åt gången. När du fått en smidig deg så tillsätt olivoljan och kör på lägsta hastighet i 15 minuter.
Väg upp 200 grams bitar och rulla till bollar, lägg bollarna  på en plastfolietäckt plåt, täck bollarna med plastfolie och ställ in i kylen 24 timmar.

Strimlat fläsk i vitlökssås. Yu Xiang Pork (Yu Xiang Rou Si)

 
Ännu en helt fantastiskt god Kinesisk maträtt med mycket smak av vitlök och den underbart goda  chilibönpastan Dou Ban Jiang. 
 
Strimlat fläsk i vitlökssås 
500g strimlat fläskkött
1msk Shaoxing wine (Kinesiskt risvin)
3st stjälkar från en stjälkselleri. spara bladen till garnering.
en näve skogsöron, blötlagda och strimlade
1msk riven ingefära
2msk mosad vitlök
3msk  tunnskivad salladslök
1msk Pixian chili bönpasta (dou ban jiang)
3msk picklad chili 
3msk Zhenjiang svart risvinäger
2msk socker
1msk kinesisk ljus sojasås
1msk Shaoxing vin (kinesiskt risvin)
3msk kycklingbuljong
1msk maizena utrört i vatten
0,6dl raps eller jordnötsolja
 
Strimla köttet väldigt tunnt (om köttet är lite lätt fruset så är det enklare). Marinera köttet med risvinet i 30 minuter. Täck skogsöronen med kokande vatten och låt stå 15 minuter, pressa ut allt vatten och tunntrimla. Tunnstrimla sellerin i lika tunna strimlor som köttet. Finhacka vitlök, ingefära, salladslök. Blanda dou ban jiang med picklade chili i en liten skål. I en större skål blanda svart risvinäger, socker, soja, kinesiskt risvin och kycklingbuljong. Blanda maizena med vatten i en liten skål. 
Hetta upp woken, tillsätt oljan ocn när oljan är het så lägg i fläsket, stekt hastig under omrörning tills kättet nästan är klart. Tryck upp köttet mot kanterna i woken, lägg i ingefära, vitlök och salladslök i oljan mitten av woken. Tillsätt chiliblandningen, rör runt och låt steka 30 sekunder dra ner köttet från sidan och blanda ihop, lägg i sellerin och svampen, blanda runt och stek tills sellerin börjar vissna.
Tillsätt vinägermixen och blanda ordentligt till sist rör ner maizena blandnngen lite åt gången tills det blir lagom tjockt, kanske inte all maizena behövs. Lägg upp på serveringsfat och garnera med selleriblad.
Servera med osaltat Basmatiris.
 

Kinesiska Vårrullar

 
Ett fantastisk gott recept på kinesiska vårrullar som är superenkla att göra. Detta recept räcker till ca 20st vårrullar.
 
Recepet är för 4 personer.
 
Ingredienser
225g malet eller finhackat magert fläskkött
 
Marinad
1/4tsk salt
½tsk sesamolja
1tsk kinesiskt risvin 
½tsk maizena
1/4tsk vitpeppar
 
Blanda alla ingredienser med fläsköttet och låt marinera i 30 minuter.
 
Fyllning
2msk rapsolja
1st riven vitlöksklyfta
10st Tunnstrimlade blötlagda torkad shitake
2st medelstora juliennestrimlade morötter
1brk finstrimlad bambuskot
4st finstrimlade kinakålsblad
2st tunnskivad salladslök
50g blötlagda tunna risnudlar
1msk kinesiskt risvin
2msk soya
1tsk sesamolja
½tsk salt
½tsk vitpeppar
2msk maizena utrört i vatten
 
Bryn fläskköttet i olja, tillsätt vitlök, svamp, morot och fräs i 30 sekunder. Tillsätt bamuskot, kål risvin och fräs i 1 minut. Sänk värmen och stek till kålen släpt all vätska, tillsätt soya, sesamolja och vitpeppar. Reducera ner all vätska, Lägg fräset på en plåt och låt svalna.
Fyll vårullebladen och vik ihop. Fritera i olja tills dom får en gyllene färg.
 
Dipsås 
1dl soya
1dl risvinäger
2,5tsk socker
2tsk riven ingefära
½tsk sesamolja
½tsk chili pepper flakes
½ tunnskivad vårlök
 
Blanda samman allt i en skål.