Lång & lågtempad Karré



Har kollat in ett antal klipp på min favorit kock Heston Blumenthal och hittade ett underbart klipp om hur man får det perfekta köttet. Kolla klippet här. Jag har nu experimenterat för att få fram det bästa resultatet för ett bra grillkött i sommar. Man tar en hel köttbit entrecôte, biff, karré eller vad du nu vill: Sätt ugnen på 50 grader och stoppa in köttbiten och låt den vara där i 18 timmar. Ta ut den slå in den i folio och låt svalna i kylen. Skär köttet i skivor, salta, peppra och lägg dem på grillen och grilla ca 1 minut på varje sida. Pensla på en favorit glaze.
Här gjorde vi det med karré som blir så mört så man tror det är magi.






Kommentarer :

#1: Lana

Oj, oj, oj, vad gott! Det tar lång tid men ändå enkelt och gott! :)

Ha en fin kväll!

//Lana

skriven
#2: Camilla

Åh vad spännande! Det här måste vi testa :)

skriven
#3: Synnøve

Ett bra tips det där. Måste absolut provas :)

skriven
#4: FrökenNilsson

spännande!!

måste testas framöver!

skriven
#5: Monicas Mat

Kul! Ska prova med en rumpstek i bit..

skriven
#6: Monicas Mat

nu är rumpan i ugnen men jag glömde grilla den med skärbrännare först.. spännande vad det blir av det

skriven
#7: Gustaf Segerström

Kul, det ska testas. Långsam tillagning brukar bli bra. Det godaste kött jag ätit, var renstek som kallrökts i 14 dagar. Galet gott!

skriven
#8: LOUiSE/ΓO∩!SE

ÅH HERREGUD jag vill också daska upp en stek på grillen och säga till familj och vänner att "den här har jag rostat i ugnen i 18 timmar!" :D Snacka om lång"kok". MÅSTE prova nån gång i sommar. Bara måste.

skriven
#9: Monicas Mat

hade en liten rumpstek så det tog bara några timmar men nu är den klar, det blev gott! http://monicasockerfritt.blogspot.se/2012/04/lang-tid-med-rumpan-i-ugnen.html

skriven
#10: Fröken Dill

Tack för Hestontipset! Karln är galet underbar!

skriven
#11: Zara

Låter sjukt spännande, har ställt in en bit karre som jag ska prova imorgon. Om det blir lika fantastiskt som din ska jag göra en ny och bjuda på när vi har middag här den 1 maj!

skriven
#12: Mårtenssons kök

WOW, vilket kanontips, det måste ju bara testas. Såg nåt tvprogram med Heston och blev väldigt imponerade av hans "kokkonster", mycket spännande!

skriven
#13: Therese

Låter jättegott!
Ska det vara några kryddor på köttet innan de ska in i ugnen?

Svar: Nej du kryddar efteråt.
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :