Korv med fänkål och apelsin

 
Denna korvrätt känns väldigt lantligt fransk för mig i presentation och smaker. Otroligt god rätt som fick smaklökarna att hoppa.
 
1st stor fänkål strimlad (spara "dillen" om det finns någon till garnering)
1st rödlök skuren i båtar
3st kvistar färsk rosmarin + lite till garnering
5-6 kryddiga korvar
1st apelsin filéead
1msk rödvinsvinäger
9-12 körsbärstomater gärna på kvist
1msk herbs de provance
nymalen svartpeppar
salt
12-15st färskpotatisar
4msk olivolja
 
Sätt ugnen på 200 grader, lägg rosmarin, fänkål och lök i botten på en ugnsfast plåt, lägg på korvarna och tomaterna, drissla över olivoljan. Låt gå i ugnen ca:20-30 minuter.
 
Filéea apelsinen i en skål, spara alla safter som rinner ur den under filéeingen, lägg filéerna på ett fat och ställ åt sidan, pressa ur den saft som finns kvar i skrovet ner i skålen, häll i vinägern och herbs de provance, salta & peppra efter smak.
 
När korven är klar så ta ut från ugnen, låt stå 5 minuter att svalna lite, häll på juicen från skålen och fördela ut apelsinfiléerna, (lägg på uppläggningsfat om du vill) strö över färsk rosmarin och "dillen" från fänkålen.
Om det behövs så salta&peppra över maträtten.
 
Stekt färskpotatis
600g färskpotatis
2msk olivolja
1msk smör
1tsk flingsalt
 
Förkoka potatisen 10 minuter. Värm olivolja, smör på medelvärme i en stekpanna. Lägg i potatisen krydda med saltet och stek ca 15 minuter tills de får fin färg.
 
 
 

Kommentera inlägget här :