Älgstek & vit chokladkladdkaka
För 4 personer
ca 150g Älgstek
Salt
Grovmalen svartpeppar
timjan
Olja till stekningen
2st skivade morötter
1 msk oxfond
1dl rödvin
1dl vatten
Blanda kryddorna och gnid in steken. Bryn steken runt om lägg i en form med morötterna slå på rödvinet, vatten och fond. Stek i ugnen på 75 grader tills steken har en kärntemp på 65 grader. Slå in i folio och låt villa.
Sila buljongen från steken och slå på 3dl vispgrädde och 1msk svartvinbärdgelé. Smaka av med s/p och red med maizena.
Kantarellragun
Stek kantareller med morötter, rotselleri, vårlök och gullök i smör tills all vätska har försvunnit. Slå på 1 dl vatten och 1msk kalvfond, Krydda med s/p samt lite timjan låt brässera ca 15 minuter.
Potatisstompan
Koka färskpotatis (med skal) med skivad lök och en grönsaksbuljong tärning tills potatisen är mjuk. Slå bort vattnet och lägg i så mycket smör som samvetet tillåter, stöt detta med en potatisstöt och smaka av med s/P
Den goda desserten stod min dotter Emelie för så gå in på hennes blogg och be om receptet http://emsip.blogg.se/ för den var underbart god, du är bäst på baka Emelie och mycket annat.