Tropisk drink

 
 
Lördagskväll med drinksug vilket inte händer alltför ofta resulterade i en egengjord drink med tropiska smaker.
I råsaftscentrifugen så åkte det igenom en ananas som gav ungefär 4 dl saft, det godaste egentligen med att centrifugera en ananas var skummet som bildades och la sej som en krona på toppen av drinken. Juicen blandade vi med lite alkohol och en juice från Brämhults.
Det går naturligtvis bra att göra denna drink alkoholfri men ack så onödigt ;) 
Brämhults pressar frukt och grönt av högsta kvalitet. Brämhults juicer och smoothies innehåller 100% frukt och ingenting annat. Du hittar aldrig konserveringsmedel eller andra tillsatser i deras juicer. De råvaror som ingår står klart och tydligt deklarerat på varje flaska.
 
En drink:
4 cl Ljus rom
2 cl Malibu
1 dl färskpressad ananas
1 dl Brämhults apelsin/mango
 
Tänk på att alltid använda mycket is för att hålla drinken väl kyld annars smälter isen så fort och drinken blir vattnig, is kyler is !
 
 
 

Västerbottenscrepes

 
Oj oj oj nu är det mycket svamp i skogarna. Här kommer ett recept på en lågkolhydratscrepes med kantareller och renstek som är perfekt till brunch innan man ger sig ut i skogen.
 
Crepes
6st ägg
3dl vispgrädde
2msk fiberhusk
smör till stekning

Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden och fiberhusken och låt svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.

Fyllning

1½dl finstrimlad purjolök
3dl vispgräddde
100g färska kantareller
100g strimlad rökt renstek
1msk kycklingfond
 
Fräs löken, svampen och rensteken i smöret. Slå på grädden, fonden och låt koka ihop till en krämig konsistens. smaka av med s/p

Lägg fyllningen på varje lagg och vik ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat, strö över riven västerbottenstost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg. servera med en god sallad.
 

Tänk att man kan bli så lycklig över en svamp !

Ja så är det, det här är klimax för oss för det finns inte i närheten så mycket Karl-Johan som det finns Kantareller, trattisar och gula kan man plocka släpvagnsmängder i Norrland men Karl-Johan kommer bara i mängder vissa år och i år är det just ett sånt år.
Förra gången som det var ett riktigt bra Karl-Johanår var 2003 i Norrland, däremellan har det funnits enstaka svampar här och där så ni kan tro att man blir lycklig med så många år emellan :)