En krämig pastavardagsrätt som är enkel att tillaga och som är jättegod att äta.
Här kan man välja om man vill göra pastan själv men då tar det tid att få maten på bordet, enklast att köpa färdig så går det snabbt!
1,5msk olivolja
500g kycklingfilé
salt & svartpeppar
500g kycklingfilé
salt & svartpeppar
Stek den kryddade kycklingen tills den når en innertemperatur på 72 grader. Ställ åt sidan.
400g skivade champinjoner
2st mosade vitlöksklyftor
olivolja till stekning
250ml kycklingbuljong
250ml grädde
1msk grov senap
350g fettuccini
2st avokados skivade/bitar
2msk färsk dill
250ml kycklingbuljong
250ml grädde
1msk grov senap
350g fettuccini
2st avokados skivade/bitar
2msk färsk dill
Hetta upp en panna på medelhög temperatur med olivoljan och lägg i vitlök och champinjoner, stek 3-4min. Rör in buljongen, grädde och senapen och låt börja koka, sänk värmen och låt sjuda 10-15 minuter tills det tjocknar lite.
Koka pastan enl. anv. på paketet.
Skär kycklingen i lagomt stora bitar och lägg i såsen, låt bli hett.
Skär kycklingen i lagomt stora bitar och lägg i såsen, låt bli hett.
Ta bort från värmen och rör försiktigt in avokadon och dillen.
Smaka av med salt & peppar.
Låt pastan rinna av och häll ner i såsen, blanda och servera genast.