Kycklingmacka med höstfikon och valnötscreme

 
En supergod macka med otroligt mycket smaker, tar lite tid att göra men väl värt mödan.
Passar mycket bra till fredagsmyset eller till pickniken.
 
 
2st kycklingbröst
2tsk worcestershiresås
1msk balsamicovinäger
2tsk olivolja
1st skivad gul lök i ringar
Salt
Svartpeppar
1tsk olivolja
1msk smör
1,5dl Philadelpiaost
2msk hackade valnötter
1msk aprikosmarmelad
1msk smulad mögelost
2tsk torkad rosmarin
8st halverade fikon
2st halverade Ciabattabröd
Mixsallad
4st skivor knaperstek bacon
1st tunnskivad päron
 
Kycklingen
Blanda worchestershiresås, balsamico med 2tsk olivolja salt och peppar. Marinera kycklingen i blandningen i 1 timme. Grilla eller stek kycklingen på medelvärme till en kärntemperatur på 70 grader. Skiva tunnt.
 
Karamellisera löken på medelvärme i resterande olivolja och smöret tills löken blir gyllene och karameliserad. Lyft upp löken och spar fettet till fikonen.
 
Lägg i fikonen i pannan på medelvärme med den skurna sidan neråt, och sautera i 1-2 minuter tills de blir gyllene.
 
Blanda i en bunke Philadelphiaost, mögelost, valnötter, marmelad och rosmarin, smaka av med svartpeppar.
 
Halvera ciabattan och smörstek den skurna sidan, bred på krämen på båda sidorna, lägg salladen i botten sen den skivade kycklingen, bacon skivorna , päronen, fikonen och till sist lägg på ovandelen av brödet,
 


Kommentarer :

#1: Lena Eriksson

Ser jättegott ut, måste testas. Vad härligt att du är tillbaka med recept. Du har varit saknad jättemycket.

Svar: Tack! Det värmer :) Testa gärna mackan, otroligt god.
Jimmie Lannér

skriven
#2: Anna-Lena

Wow! Vilken macka - måste provas.

Svar: Tak! Den var fantastiskt god :)
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :