Årets kock 2009 på besök.

Viktor Westerlind årets kock 2009 och medlem i kocklandslaget var på besök idag för att inspirera våra elever med att berätta om tävlingsmatlagning. Sen fick eleverna en liten överaskning de skulle tävla och årets kockelev på östra skulle utses och Viktor var juryn tillsammans med oss lärare. Och Felix Vedman vann grattis Felix.
Det var ett stort medialt intresse, tv4 och lokala pressen var och bevakade det hela.
Det finns lite mer bilder på våran blogg som vi har på prorammet. Klicka här för att besöka den. Och om ni vill höra när Viktor var på radio p4 klicka här där han berättar lite om sig själv, mat och besöket på skolan.

Tack Viktor för en givande dag.

Årets kock

Måndag den 28/2 -11 då kommer nämligen ingen mindre än Viktor Westerlind på besök till mitt jobb på östra gymnasiets hotell och restaurangprogram. Han kommer att berätta om hur det är att vinna årets kock men även hur man tänker och utvecklas som kock när man tävlar. Det kommer att bli en inspirerande och spännande dag för våra årskurs 3 elever, men en och annan överraskning också.Bilder kommer i morgon från dagen
VästerbottensfiléRecept på Västerbottensfilé:

4X120g utbankad benfri koteltt
80g riven rökt renstek
80g riven västerbottensost
2st uppvispade ägg
mjöl och ströbröd till paneringen
Smör till stekningen

Gör så här:
Blanda osten och rensteken och fördela på de utbenkade köttbitarna. Vik ihop till ett paket, se till att kanterna är ordentligt vikta annars rinner fyllningen ut.
Blaanda s/p i mjölet. Vänd köttpaket i mjölet doppa dem sedan i ströbröd som med fördel kan kryddas med torkad dragon. Låt dem stå ca 15 minuter innan de steks i smör tills de får en gyllene färg. Sätt in dem i ugnen på 150 grader tills de har en kärntemperatur på 70 grader.

Servera med rödvinssås, kantareller som smörfrästs med morötter och lök samt mandelpotatispuré eller rostade mandelpotatisklyftor.

Till det drack vi ett Rock`n Roll vin som passade utmärkt och var väldigt gott. nr 6312 109skr.
Systembolagets kommnetar: Fruktig, aningen syltig smak med inslag av fat, svarta vinbär, vanilj och örter.