Västerbottensfilé







Recept på Västerbottensfilé:

4X120g utbankad benfri koteltt
80g riven rökt renstek
80g riven västerbottensost
2st uppvispade ägg
mjöl och ströbröd till paneringen
Smör till stekningen

Gör så här:
Blanda osten och rensteken och fördela på de utbenkade köttbitarna. Vik ihop till ett paket, se till att kanterna är ordentligt vikta annars rinner fyllningen ut.
Blaanda s/p i mjölet. Vänd köttpaket i mjölet doppa dem sedan i ströbröd som med fördel kan kryddas med torkad dragon. Låt dem stå ca 15 minuter innan de steks i smör tills de får en gyllene färg. Sätt in dem i ugnen på 150 grader tills de har en kärntemperatur på 70 grader.

Servera med rödvinssås, kantareller som smörfrästs med morötter och lök samt mandelpotatispuré eller rostade mandelpotatisklyftor.

Till det drack vi ett Rock`n Roll vin som passade utmärkt och var väldigt gott. nr 6312 109skr.
Systembolagets kommnetar: Fruktig, aningen syltig smak med inslag av fat, svarta vinbär, vanilj och örter.