Kebab på Kebabens dag!

 
 
Igår var det kekabens dag och självklart gjorde vi kebab här hemma. Det absolut bästa kebabköttet som finns i butik är Järvsökebab, sen är det faktiskt såserna som gör helheten i kebaben så här kommer två recept på supergoda såser.
 
Ljus kebabsås 
2,5 dl yoghurt
2,5 dl creme fraiché
3msk ketchup
1tsk sumac
½ tsk salt
1tsk chili flakes
1tsk chilipulver
1tsk lökpulver
1tsk vitlökspulver
1tsk hemgjord kebabkrydda (recept nedan)
 
Blanda allt i en skål och låt dra minst en timme.
 
Kebabkrydda
2 msk malen kummin
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
2 msk paprikapulver
2 msk chilipulver
1 msk timjan
1 tsk oregano
1 tsk malen koriander
1 tsk senapspulver
1 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk gurkmeja
1/4 tsk kanel

Blanda väl och lägg på burk, förvara torrt.

Röd sås
1pkt krossade tomater
1tsk salt
1tsk spiskummin
1tsk sriracha
1msk rapsolja
1msk vitvinsvinäger
1msk soya
1msk tomatpuré
1/4 rödlök
1st vitlöksklyfta
2-3 drag med svartpepparkvarnen

Lägg allt i en mixer och mixa till en sås.

 
 

Kommentera inlägget här :