Crock Pot

 
Idag damp det ner ett paket här hos oss med en Crock pot i, alltså en elektrisk gryta för långkok.
Det ska bli spännande att testa denna gryta då jag inte har gjort det förut och i morron går startskottet av med en hel kyckling som ska inspireras av österrikiska smaker.
 
 
 

En läsarkommentar värd att posta....

Kommentaren kommer från bloggerskan Maria ang. inlägget om Vaccinet Gardasil
 
"Vi måste sluta vara så godtrogna och börja tänka och läsa själva. Allt är inte sant för att det står i tidningen, allt är inte bra bara för att en läkare säger det. Det ligger en sån oerhört stor ekonomisk vinning i vaccinindustrin (ja, hela läkemedelsindustrin) att omsorgen om den enskilda människan förfaller till förmån för vinsten - sorgligt men sant! 

Jag rekommenderar ingen att vaccinera sig, eftersom jag inte kan garantera att de kommer att klara sig från biverkningar, det vore att ljuga. Däremot tycker jag att var och en ska tänka själv, leta fakta och fundera ordentligt innan man tar ett beslut, oavsett vad beslutet sen blir. Inte låta sig ledas som en bandhund, av de multinationella företag som tjänar pengar på vår rädsla för livet. 

Jag själv har läst, funderat och tagit ett medvetet beslut. Har du?"
 
"Bild lånad från nätet"
 
 

Att elda Röding

 
 
Såja, nästa rätt tillagad, provsmakad och check till säsongens nya meny på Restaurang Backfickan Tärnaby Fjällhotell.
Eldad Umasjöröding med smörstekta fjällkantareller, friterad kapris och mandelpotatispuré.
Pröva gärna hemma att elda fisken.
Rimma fiskfiléerna i 2% saltlag i 12 timmar. Ta upp och torka dem väl med hushållspapper. Stek fisken med köttsidan nedåt i smör. Ta sedan upp den och bränn med en gasbrännare tills skinnet får en ordentligt sotad yta. 
 
Friterad kapris
½dl medelstora karisar
Olja till fritering
 
Lått kaprisen rinna av ordentilgt på ett hushållspapper. Värm upp oljan till 170 grader. Lägg i kaprisen och fritera 1½ minut. Ta upp och låt oljan rinna av på hushållspapper. Detta kan göras i förväg för de håller väldigt länge och är väldigt gott, passar även bra till kallskuret som t.e.x lufttorkade skinkor, carpaccio och kokt fisk.