Kycklingklubba är en av de saftigaste, godaste och billigaste styckningsdetaljerna på kycklingen. Jag gör så här när jag lagar kycklingklubba. Jag löser upp 60g salt per liter vatten och låter klubborna rimma i ett dygn i lagen, ta bort från rimmningslagen och torka av med hushållspapper, (använd rubben nedan till currykyckling före stekning) sen steker jag dem i ugnen på 90 grader tills de fått en kärntemperatur på 68 grader, efter det så ökar jag temperatueren till 225 grader för att få en härlig och knaprig yta på klubberna. Servera med basmatiris och currysås
Enkel rub
1tsk curry
1tsk gurkmeja
1tsk olja
svartpeppar
Blanda kryddorna med oljan och gnid in kycklingen
Currysås
1st finhackad lök
2msk smör
3tsk curry
2dl vispgrädde
1dl mjölk
2msk kycklingfond
Salt & nymald vitpeppar
Smält smöret i en panna tillsammans med curryn. Lägg i löken och låt fräsa några minuter. Slå på grädde, mjölk och kycklingfonden. Låt småkoka tills du får en lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.