Mixed grill

 
Nu tar man semester några dagar och beger sig till skogarna runt Umeå för att plocka trattisar. Ikväll grillade vi olika färska korvar med härliga tillbehör. Det är så otroligt mycket mer smak i färskkorv och det verkligen känns att det är mycket mer kött i dem. Nu blir det nog att packa in grillarna för vintern men man vet aldrig, hux flux kanske man står där i -20 grader då grillabstinensen slår till och man vill grilla sig en kötttbit :))
 

Gino

 
En av de snabbaste och enklaste desserter man kan skapa på väldigt kort tid är"Gino". Gino är en efterrätt uppkallad efter nattklubben Gino, klubben bytte sedermera namn för att slutligen läggas ner men efterrätten har blivit en klassiker.
Ta lite blandade bär eller frukter och lägg i en portionsform, tryck ner grovhackade bitar av vit choklad och grädda i ugnen på 175 grader tills chokladen fått lite färg. Ta ut och låt svalna lite. Ät och njut av den enklaste desserten som tar dig till gastronomiska höjder.
 
 

Värmande Köttsoppa

 
Vad är inte bättre än en värmande köttsoppa när det är kallt ute. Vi var ute och gick på eljusspåret igår och blev ganska frusna så köttsoppan gjorde susen när vi kom hem.
 
Receptet är för fyra personer
 
Köttsoppa
600g ytterlår skurna i 2X2cm tärningar
1st liten kålrot skuren i tärningar
1st liten rotselleri skuren i tärningar
3st stora morötter skurna i 2cm tjocka slantar
1st stor gul lök grovskuren
8st potatisar
3msk ljus kalvfond
3st lagerblad
5st kryddpepparkorn
10st vitpepparkorn
Salt
Vatten
 
Lägg grytbitarna i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma av ordentligt. Sila bort vattnet och skölj av grytbitarna. Lägg tillbaks dem i kastrullen och slå på nytt vatten, fonden, lagerbladen, löken kryddpeppar, vitpepparkorn och låt småkoka i 45 minuter. Lägg i rotfrukterna och och låt småkoka tills köttet är mört. Smaka av med salt och eventuellt mer vitpeppar.