Gazpacho & Biffstek

Idag på skolan gjorde vi gazpacho  efter Jörgens recept och den blev helt underbar. Jag köpte med mig lite hem som vi hade till förrätt. Sen var jag och min fru på Coop forum och handlade och hittade hel ryggbiff från Tyskland för 69 kr kg Då tänker man, är det här bra kött ?  Jag parerade köttet och skar upp bitar och så långt verkade det vara mört, men sen när jag grillade det och vi smakade på köttet så var det, ursäkta språket jävligt segt. så det får väl användas till andra rätter som typ sjömansbiff och lite grytor. Men med tanke på priset så var det ändå otroligt billigt men använd det inte som en traditionell biffstek.
Här kommer ett recept på Café de paris smör som vi gjorde till.

 

 

 

Tillagning

1. Finhacka löken och fräs lätt med ca 50g smör. Löken ska inte ta färg utan endast svettas. Låt löken och smöret svalna i en skål. Mixa salvia, dragon, sardeller och vitlök i en matberedare eller hacka mycket fint för hand.

2. Vispa resten av smöret vitt med en elvisp eller för hand. Rör försiktigt ner senap, sardell och örtblandningen. Rör långsamt för hand och tillsätt den avsvalnade löken och persiljan. Fortsätt att blanda ner resten av kryddorna och blanda väl.

3. Spritsa små rosetter på smörpapper eller gör rullar i smörpapper. Förvara smöret i frysen eller i kylskåpet i max 3 veckor.

 

 

PepparkornBara peppar, men vad skulle maten vara utan den?

Fish and chips


Ikväll gjorde vi fish and chips, till det hade vi taratarsås, aioli, remouladesås, senapssås och tomat och chilisallad.

Önskas något recept är det bara höra av er.