Monterad & klar

Nu ikväll blev grillen helt färdigt monterad och vilken monstergrill det blev, Haha :)) Helt sanslöst så stor den är (bilden gör den ingen rättvisa) Vi är superglada över vårt nya monster på balkongen och vilken TUR att vi har en STOR balkong annars hade det varit katastrof :))
 
 

Grillen har ankommit :)

 
 
 
 
 
Nu återstår bara arbetet med att sätta ihop den 90kg tunga vinsten :)
 
 
 

Grillspett på fransyska

 
I Tärnaby är det fortfarande härlig sommarvärme fast temperaturen sjunkit lite till +18c men det är mer behaglig värme än +28c som vi hade i helgen. Just nu har vi fått besked att grillen som min fru vann är på väg med Schenkerfrakt och det ska bli kul men den väger visst 90 kilo så vi får väl se hur det ska gå att få in den. Testade härom dagen att göra grillspett på lågtempad fransyska och det blev magiskt gott. Till det serverade jag grillad färskpotatis, coleslaw och en sallad med mozzarellabollar. Så enkelt och så gott.
 
För 4 personer
 
Grillspett
1st bit fransyska ca 800g
Salt
Svartpeppar
 
Köp en vaccumförpackad fransyska och stoppa in hela förpackningen i ugnen på 50 grader i 12 timmar. Skär i lagom stora grillspetsbitar och krydda dem med salt & peppar. Trä upp bitarna på spett och grilla dem på grillen tills de får en kärntemperatur på 56-58 grader.
 
Coleslaw
300g finstrimlad vitkål
2dl riven morot
3dl hemgjord majonnäs
3msk apelsinjuice (osötad)
10g salt
1tsk svartpeppar
1tsk dijonsenap
 
Lägg den strimlade vitkålen i en bunke. Tillsätt salt, peppar, apelsinjuice och knåda allt med händerna i nån minut. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Låt stå i kyl minst en timme.
 
Grillad färskpotatis
600g färskpotatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar
 
Skär potatisen med skalet kvar i ca 1cm tjocka skivor. Sjud dem tills den nästan är klara i saltat vatten (vattnet ska smaka som en kallsup från medelhavet). Ta upp dem och torka med hushållspapper. Pensla med olivolja och krydda med pepparn. Grilla klart på grillen.
 
Servera allt med en god sallad.