Wallenbergare

 
Så var det lördag på vår husmanskostvecka och då lyxade vi till det med Wallenbergare serverat med pressad potatis och picklade lingon.
 
 
Wallenbergare
400g finmald kalvfärs/nötärs
3 st äggulor
2 dl vispgrädde ovispad
1 krm epiche riche (recept nedan)
Smör att steka i
Ströbröd
 
Blanda färs, äggulor och kryddor i en skål. Rör ner grädden och rör till en lös smet.
Blöt händerna ofta mellan att du formar biffarna. Forma fyra biffar av smeten, vänd i ströbröd, stek i en panna på medelvärme i smör tills de är gyllenbruna. Kör klart i ugnen på ca 150°C tills de får en kärntemperatur på 65°

Servera med pressad potatis, skirat smör, picklade lingon och gröna ärtor.
 
 
Epice Riche (Tore Wretmans kryddblandning)
Kryddpeppar, mald: 1 krm
Nejlikor, malda: 1 krm
Muskotnöt, mald: 1 krm
Vitpeppar, mald: 2 krm
 
Blanda och lägg i burk, förvaras torrt. 

Kommentera inlägget här :