Så var det lördag på vår husmanskostvecka och då lyxade vi till det med Wallenbergare serverat med pressad potatis och picklade lingon.
Wallenbergare
Servera med pressad potatis, skirat smör, picklade lingon och gröna ärtor.
400g finmald kalvfärs/nötärs
3 st äggulor
2 dl vispgrädde ovispad
1 krm epiche riche (recept nedan)
Smör att steka i
Ströbröd
3 st äggulor
2 dl vispgrädde ovispad
1 krm epiche riche (recept nedan)
Smör att steka i
Ströbröd
Blanda färs, äggulor och kryddor i en skål. Rör ner grädden och rör till en lös smet.
Blöt händerna ofta mellan att du formar biffarna. Forma fyra biffar av smeten, vänd i ströbröd, stek i en panna på medelvärme i smör tills de är gyllenbruna. Kör klart i ugnen på ca 150°C tills de får en kärntemperatur på 65°
Blöt händerna ofta mellan att du formar biffarna. Forma fyra biffar av smeten, vänd i ströbröd, stek i en panna på medelvärme i smör tills de är gyllenbruna. Kör klart i ugnen på ca 150°C tills de får en kärntemperatur på 65°
Servera med pressad potatis, skirat smör, picklade lingon och gröna ärtor.
Epice Riche (Tore Wretmans kryddblandning)
Kryddpeppar, mald: 1 krm
Nejlikor, malda: 1 krm
Muskotnöt, mald: 1 krm
Vitpeppar, mald: 2 krm
Kryddpeppar, mald: 1 krm
Nejlikor, malda: 1 krm
Muskotnöt, mald: 1 krm
Vitpeppar, mald: 2 krm
Blanda och lägg i burk, förvaras torrt.