Ugnsbakad röding med ångad spetskål

 
Ångade grönsaker gör man allt för sällan, det blir så otroligt fräscht och grönsakerna behåller sin färg och smakar mera när man inte har kokat bort all smak från dom. 
Här ugnsbakades Röding som serverades med en dillsås, ångade legymer och lite vanlig svart caviar, fantastiskt gott!
 
Ugnsbakad röding
Röding filé ca 150g per person
Salt
Vitpeppar
Smör att smörja formen med
 
Smörj en ugnsfast form med smör, krydda fisken med salt och peppar. Lägg fisken i formen med skinsidan uppåt. Baka av i ugnen på 160 grader tills du får en kärntemperatur på 48 grader.
 

Dill burre blanche
3dl vispgrädde
3dl vitt vin
1st lagerblad
5st vitpepparkorn
1msk fiskfond
1st dillkvist
½st vitlöksklyfta
2st finhackade Charlottenlökar
100g Smör
½dl finstrimlad färsk dill

Reducera ner grädden till hälften. Koka upp vin, lagerblad, kryddpeppar, dillkvisten och lökarna. Reducera detta till hälften och sila ner i grädden. Montera ner smöret och låt det smälta. Blanda ner dillen och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med s/p

Ångade grönsaker
Välj lite olika favoritgrönsaker (spetskål och vårlök blir otroligt gott att ånga) och lägg i en bambukokare eller i en djuptallrik i botten på en kastrull, fyll på med vatten så det täcker botten men inte når grönsakerna. Lägg på ett lock och låt ånga på medelvärme tills grönsakerna är lagom  mjuka, kolla lite då och då om det måste fylla på mer vatten så det inte kokar torrt. Lyft upp grönsakerna och smaksätt med lite salt och en klick smör.

 

 

Kommentera inlägget här :