Rödspätta med Dansk remouladsås

 
Ikväll gjorde vi Rödspätta panerad i mandelmjöl och dansk remouladsås samt lite grönsallad till, så himla gudagott :)) Funderar ni på receptet så hojta bara till så ska ni få det !
 
Ok, många "Hojts" så här kommer receptet !
 
 
Dubbelpanerad Rödspätta
3msk fiberhusk
3msk fibrex
½dl kokosmjöl
½dl mandelmjöl
2 ägg
1tsk salt
1krm vitpeppar
100g smör
2msk olja

Dubbelpanering
Vänd fisken i mandelmjölet, sen i det uppvipade ägget.
Blanda resterande torrvaror och vänd därefter vidare fisken i det.
Låt dom ligga och vila i tio minuter.
Hetta upp en stekpanna med smöret och oljan och när smöret tystnat så lägg i fisken och stek till gyllenbrun yta.
 
Dansk Remouladsås
2 dl Majonäs
1 dl Gräddfil
1 Pickles på burk
saften från en halv pressad citron
3 tsk Curry
s/p
 
Hacka eller kör picklesen i mixer grovt. Blanda till alla ingredienser och vänd ner picleshacket.
 
Smaklig spis !
 
 
 
 
 

Lammracks på min födelsedag...

 
 I fredags när jag fyllde år så lagade vi en av våra favoriträtter Lammracks, Detta lammkött kom från Häljegård och deras egna ekologiska produktion (Vi serverar även detta kött på Tärnaby fjällhotell). Jag gned in racksen med rosmarin och vitlök och lät dem ligga i rumstemperatur i en timme. Sen grillade jag dem i en väldigt het grillpanna och kryddade med salt och peppar. Till detta serverade vi basilikakryddade gula och oranga morötter från Gotland som glaserats med kokosfett, sötrix flor och pressad citron och till det en tryffelsky.
 
Tryffelsky
Svart tryffel
1st finhackad Scharlottenlök
½dl fintärnad morot
3dl rödvin
1msk oxfond
3msk Aceto Balsamico från LCHF butiken
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar

Fräs löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamicon och låt sjuda sakta i 20 minuter. riv ner färsk tryffel till önskad smak. Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar
 
 
 

Happy Birthday to me :))

 
Ja så var man då där igen med endast 1 år kvar till hälften av 100 !
Hur fanken det gick till har jag ingen aning om för jag tycker det var nyss jag fyllde 25 !?
Men det är väl som man säger att -Tiden går fort när man har roligt och det har jag sannerligen haft :)
 
Jag har fått Annika Rognebys bok "Bakglädje & LCHF" så min fru gjorde Mjuk Pepparkaka efter recept från boken och den blev galet god så nu har vi mumsat kaka hela eftermiddagen :)
Mera gotta och recensioner från boken kommer på bloggen vid ett senare tillfälle för nu ska vi göra en festmiddag med Lammracks som kommer hit inom kort.